با خاصیت های دارویی عناب آشنا شوید 

عناب گیاه دارویی است که برای ملین کردن دستگاه گوارش و همچنین از بین بردن اثرات سرفه هاaی مهلک استفاده دارد. 

 

كلیات گیاه شناسی

عناب درختی است كه ارتفاع آن تا 8 متر می رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریك است و نوعی دیگر بصورت كج و معوج بالا می رود .عناب بومی مناطق گرمسیر است كشت آن در شمال آفریقا ،جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج درد .

 

برگهای این درخت كوچك ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهای آن كوچك و برنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت كه عناب نامیده می شود برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ ودارای یك هسته است .

 

طعم عناب كمی شیرین است

 

تركیبات شیمیایی:
عناب دارای لعاب فراوان ف حدود 5% مواد پروتئینی ، 4%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد .

 

خواص داروئی:
عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است . البته ابو علی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است .

 

1)عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم كننده سینه است

2)ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید

3)ادرار را زیاد می كند

4)عناب آرام كننده اعصاب است

5)خون را تمیز می كند

6)ضد سرفه است

7)خواب آور است و بیخوابی را برطرف می كند

8)جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است

9)آسم وتنگی نفس را برطرف می كند

10)برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید .

11)هسته عناب خواب آرو است

12)خستگی شدید را برطرف می كند

13)رشد موی سر را زیاد می كند

14)جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می كند

15)جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است

16)برای برطرف كردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید

17)دستگاه هاضمه را تقویت می كند

18)حافظه را تقویت می كند

19)كم اشتهایی را برطرف می كند

20)هرگاه كه احساس غمگینی كرده و گریه می كنید یك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهای شما می آرود

21)و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخورید .

 

طرز استفاده:
جوشانده عناب : 50 گرم عناب را در یك لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

 

جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شكفته شود و 1/5لیتر آّب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .

 

خیس كرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مویز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس كنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آنرا صاف كرده و با 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین مخلوط كنید تا كاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه كرده و بنوشید .

 

مضرات :
عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می كند . اینگونه اشخاص باید عناب را با شكر و مویز بخورند . ضمنا عناب نیروی جنسی را كم می كند بنابراین باید با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود .